Aardappeltaart

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram diepvriesbladerdeeg
  • 600 gram gekookte aardappels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote tomaat
  • 1 bosje peterselie
  • 100 gram geraspte emmentaler
  • ¼ liter melk
  • 100 milliliter slagroom
  • 1 groot ei
  • nootmuskaat
  • Peper & zout
  • Eventueel bloem voor op het aanrecht

Bereidingswijze:

  1. De bladerdeegplakjes naast elkaar laten ontdooien
  2. Rasp de aardappels grof
  3. Snij de ui en de knoflook fijn
  4. Leg de tomaat even in kokend water, laten schrikken, ontvellen en zonder de steel aanzet in blokjes snijden
  5. Was de peterselie, dep deze droog en hak deze fijn
  6. Meng de geraspte aardappelen, ui, knoflook, tomaat en peterselie in een grote kom
  7. Bekleed alvast de taartvorm met de bladerdeegplakken. Je kunt deze direct in vorm plaatsen en laten overlappen of je laat ze overlappen op het met bloem bestoven aanrecht en rolt het uit tot een lap en legt deze in de vorm. Prik kleine gaatjes in het deeg
  8. Verdeel de ingrediënten in de kom over de bodem
  9. Klop het ei samen met de melk, room en peper & zout los en giet dit over het mengsel
  10. Verwarm de oven voor op 180 graden, plaats de taart voor 30 minuten in de oven
« Terug naar overzicht