Champignon-kwarktaart

Ingrediënten:

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 ui
  • 1 bakje champignons
  • 175 geraspte kaas
  • 225 gram kwark
  • 1 ei
  • Peper, zout en oregano

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden
  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg
  3. Spoel de taartvorm om met koud water
  4. Als het bladerdeeg ontdooid is leg je het in de vorm en druk je het lichtjes aan, bekleed ook de randen van de vorm met het deeg
  5. Prik kleine gaatjes met een vork in de bodem en zet deze even in de koelkast
  6. Maak de ui schoon en snij deze in kleine stukjes
  7. Maak de champignons schoon en snij de champignons doormidden
  8. Bak de uien eerst en voeg daarna de champignons toe
  9. Zet de taartvorm in de oven voor ongeveer 6 minuten
  10. Breek nu het ei boven de kom en doe hier de kwark, peper, zout en oregano bij, roer dit goed door elkaar. Voeg als laatste de kaas toe
  11. Haal de taart uit de oven en leg de champignons en uien op de taartbodem en doe daar het kwarkmengsel overheen
  12. Zet de taart nu nog 20 minuten terug in de oven
« Terug naar overzicht