Coronavirus

Coronavirus

Omdat het coronavirus in Nederland heerst, neemt ook de kraamzorg beschermende maatregelen. Onze kraamverzorgenden staan zoals altijd klaar om je de beste zorg te geven en je, ondanks alles, te laten genieten van een fijne kraamweek.

Om dit te kunnen blijven doen, vragen we je medewerking om de kraamvrouw, haar partner, eventuele broertjes en zusjes en onze kraamverzorgende te beschermen. We vragen je om die reden om geen kraambezoek te ontvangen als de kraamverzorgende in huis is. Het is sowieso verstandig om zo min mogelijk bezoek te ontvangen in deze tijd.

Heb je binnenkort een huisbezoek gepland staan dan vindt deze telefonisch plaats. We geven vooralsnog gewoon de zorg die je hebt aangevraagd. De medewerker die de zorg bij jullie inzet, zal vooraf vragen of er klachten zijn in jullie gezin.

De kraamverzorgende draagt vaker persoonlijke beschermingsmiddelen in de vorm van een mondmasker en handschoenen. Als één van de huisgenoten positief getest is op het coronavirus / COVID-19 dan passen wij onze zorg aan.  We vragen de huisgenoot in een aparte ruimte te blijven als de kraamverzorgende aanwezig is.

Als de kraamvrouw positief getest is, dan geven we alleen noodzakelijke zorg.We geven dan 1 keer per dag 1,5 – 3 uur zorg thuis en gaan je daarnaast begeleiden via beeldbellen. Mocht dit voor jou aan de orde zijn,  dan krijg je hier op dat moment meer informatie over.

De kraamverzorgende houdt contact met jouw verloskundige om af te stemmen over bijzonderheden.