Coronavirus

Coronavirus

Ook  in de kraamzorg hebben we beschermende maatregelen tegen corona.
Onze kraamverzorgenden staan zoals altijd klaar om je de beste zorg te geven en je, ondanks alles, zo veel mogelijk te laten genieten van een fijne kraamweek.

Omdat het goed gaat met de cijfers zijn er landelijk weer wat versoepelingen mogelijk.
Er is wel verschil in versoepelingen in normale situaties en in de zorgsector.
In de kraamtijd mogen maximaal zes bezoekers komen. Er moet wel 1,5 meter afstand gehouden kunnen worden.
Tijdens de bevalling is het advies naast de partner maximaal 1 extra persoon toe te laten. Dit is natuurlijk mede afhankelijk van de grootte van de ruimte. Dit ter bescherming van onze cliënten en medewerkers.

Verder blijven we in de kraamzorgsector vragen om als de kraamverzorgende aanwezig is het liefst geen kraambezoek te ontvangen.
Dit ter bescherming van onze cliënten en medewerkers.

We vinden het erg fijn dat we de intake weer door middel van een huisbezoek mogen doen.

Voor de kraamzorg start zal de medewerker die de zorg bij jullie inzet vragen of er klachten zijn in jullie gezin.

De kraamverzorgende draagt vaker persoonlijke beschermingsmiddelen in de vorm van een mondmasker, beschermende bril, schort en handschoenen.

Als één van de huisgenoten positief getest is op het coronavirus / COVID-19 dan passen wij onze zorg aan.  We vragen de huisgenoot in een aparte ruimte te blijven als de kraamverzorgende aanwezig is.

Als de kraamvrouw positief getest is, dan geven we alleen noodzakelijke zorg. We geven dan 1 keer per dag 1,5 – 3 uur zorg thuis en gaan je daarnaast begeleiden via beeldbellen. Mocht dit voor jou aan de orde zijn,  dan krijg je hier op dat moment meer informatie over.

De kraamverzorgende houdt contact met jouw verloskundige om af te stemmen over bijzonderheden. De verloskundige komt weer meerdere keren op kraambedcontrole thuis.