Coronavirus

Coronavirus

Omdat het coronavirus in Nederland heerst, heeft ook de kraamzorg beschermende maatregelen genomen. Onze kraamverzorgenden staan zoals altijd klaar om je de beste zorg te geven en je, ondanks alles, zo veel mogelijk te laten genieten van een fijne kraamweek.

Omdat het hele land aangemerkt is als zeer ernstig mag er helaas geen kraamvisite langs komen zolang de kraamverzorgende in huis is.
Eventueel kan het bezoek op ‘raambezoek’ komen.

Ook als de kraamverzorgende niet aanwezig is wordt aangeraden om zo min mogelijk bezoek te ontvangen en ten minste 10 minuten te luchten als er bezoek is geweest.

De intake mogen we helaas niet door middel van een huisbezoek doen.
De intake wordt via beeldbellen of telefonisch gedaan.

Voor de kraamzorg start zal de medewerker die de zorg bij jullie inzet vragen of er klachten zijn in jullie gezin.

De kraamverzorgende draagt vaker persoonlijke beschermingsmiddelen in de vorm van een mondmasker, beschermende bril, schort en handschoenen.

Als één van de huisgenoten positief getest is op het coronavirus / COVID-19 dan passen wij onze zorg aan.  We vragen de huisgenoot in een aparte ruimte te blijven als de kraamverzorgende aanwezig is.

Als de kraamvrouw positief getest is, dan geven we alleen noodzakelijke zorg. We geven dan 1 keer per dag 1,5 – 3 uur zorg thuis en gaan je daarnaast begeleiden via beeldbellen. Mocht dit voor jou aan de orde zijn,  dan krijg je hier op dat moment meer informatie over.

De kraamverzorgende houdt contact met jouw verloskundige om af te stemmen over bijzonderheden. De verloskundige komt één keer op kraambedcontrole thuis.