Coronavirus

Coronavirus

Omdat het coronavirus in Nederland heerst, neemt ook de kraamzorg beschermende maatregelen. Onze kraamverzorgenden staan zoals altijd klaar om je de beste zorg te geven en je, ondanks alles, zo veel mogelijk te laten genieten van een fijne kraamweek.

Het advies voor de kraamvisite thuis blijft dat je voorzichtig moet zijn voor wat betreft het aantal bezoekers tijdens de kraamweek als de kraamverzorgende aanwezig is. Dit ter bescherming van je baby en gezin, maar ook voor de kraamverzorgende.

Voorwaarden voor bezoek zijn:

  • 1,5 meter afstand houden moet mogelijk zijn
  • Vraag het kraambezoek niet te komen als zij klachten hebben
  • Er wordt rekening gehouden met kraamverzorgenden uit kwetsbare groepen

NB. De voorkeur blijft dat de kraamvisite komt wanneer de kraamverzorgende niet in huis is of te vervangen door ‘raambezoek’.

De intake kunnen we door een huisbezoek doen.
Wel word je vooraf gebeld of er klachten zijn bij jou of je huisgenoten. Is dit het geval, dan vindt de intake telefonisch plaats.

Voor de kraamzorg start zal de medewerker die de zorg bij jullie inzet vragen of er klachten zijn in jullie gezin.

De kraamverzorgende draagt vaker persoonlijke beschermingsmiddelen in de vorm van een mondmasker en handschoenen.

Als één van de huisgenoten positief getest is op het coronavirus / COVID-19 dan passen wij onze zorg aan.  We vragen de huisgenoot in een aparte ruimte te blijven als de kraamverzorgende aanwezig is.

Als de kraamvrouw positief getest is, dan geven we alleen noodzakelijke zorg.We geven dan 1 keer per dag 1,5 – 3 uur zorg thuis en gaan je daarnaast begeleiden via beeldbellen. Mocht dit voor jou aan de orde zijn,  dan krijg je hier op dat moment meer informatie over.

De kraamverzorgende houdt contact met jouw verloskundige om af te stemmen over bijzonderheden. De verloskundige komt ook weer op kraambedcontrole thuis.