Duveltjesvlees

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 el ketjap manis
  • 6 el azijn
  • 6 el tomaten ketjup
  • 1 zakje nasikruiden
  • 1 pond kipfilet of kalkoenfilet in reepjes
  • 2 el boter
  • 2 uien
  • 1 doosje champignons ( plus evt. zakje nasigroenten)
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 0,25 ltr. Slagroom
  • 1 th.lp sambal

Bereidingswijze:

Nasikruiden wellen in heet water

  1. Marinade maken van ketjap, azijn, sambal, ketjup en gewelde nasikruiden
  2. Marinade bij het vlees toevoegen. Het geheel 3 uren in laten trekken
  3. Uien fruiten, champignons (en evt. nasigroenten) er doorheen
  4. Na 5 minuten vlees en marinadevocht erbij, het geheel 25 minuten stoven
  5. Op het laatst de pindakaas en slagroom erdoor Niet meer laten koken!!!

Tip: Heerlijk met rijst en komkommer erbij

« Terug naar overzicht