Exotische kiptaart

Ingrediënten:

  • 75 gram rozijnen
  • 1 kleine mango
  • 1 blik ananasschijven
  • 300 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 25 gram margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • ½ eetlepel ketjap asin of manis
  • ½ kippenbouillontablet
  • 25 gram bloem
  • 0.125 l slagroom
  • 3 eieren
  • Zout, peper
  • 1 pak diepvries bladerdeeg
  • 2 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze:

  1. Laat de rozijnen 10 minuten wellen
  2. Mango, ananas en kip in stukjes snijden (fruit en vlees gescheiden houden)
  3. Snipper de ui en bak deze 2 minuten, voeg knoflook, kip en kerrie erdoorheen en 5 minuten al omscheppend bakken
  4. Voeg ketjap toe en verkruimel het bouillontablet erdoorheen, strooi er bloem over heen
  5. Voeg al roerend slagroom en het ananasvocht toe en blijf roeren tot een dikke gebonden saus
  6. Neem de pan van het vuur en roer een voor een de eieren erdoor, de uitgelekte rozijnen, mango en ananas en breng verder op smaak met zout en peper
  7. Deeg uitrollen en bakvorm bekleden, strooi op de bodem wat paneermeel
  8. Plaats de taart +/- 30 minuten in de voorverwarmde oven op 225 graden
« Terug naar overzicht