Controles, kraamzorgplan, verloskundige

Controles, kraamzorgplan, verloskundige

Controles

De kraamverzorgende doet twee keer per dag de controles:

  • Bij de moeder controleert ze fysieke dingen als de temperatuur, polsslag, of de baarmoeder goed samentrekt. En ook hoe je je voelt. Ben je opgewekt of juist somber? Hoe reageer je op je baby? Op die manier kan ze je ook emotioneel ondersteunen.
  • Bij de baby let ze op o.a. de kleur, temperatuur en gewicht. Ook hier kijkt ze naar gedrag. Is je baby ontspannen of onrustig. Ook geeft ze allerlei tips hoe je je baby kunt troosten.

Kraamzorgplan

De kraamverzorgenden hebben ter ondersteuning van alle informatie een kraamzorgplan. In dit boek, dat je krijgt na het intakegesprek, kun je alles lezen wat je wilt weten over verzorging, veilig slapen en voeding bijvoorbeeld. Alle controles worden genoteerd, zodat de kraamverzorgende goed overzicht houdt hoe het met jullie gaat.

De verloskundige

Je verloskundige komt tijdens de kraamtijd meerdere keren langs. Zij houdt goed jouw herstel in de gaten. Ook wanneer je tijdens de zwangerschap de controles in het ziekenhuis had, komt de verloskundige tijdens het kraambed thuis op bezoek. Eventuele vragen kun je ook aan haar stellen. En de kraamverzorgende zal met de verloskundige overleggen als er bijzonderheden zijn.

Download onze kraamzorgplan brochure voor meer informatie!