Intake

Intakegesprek

Nadat je je aangemeld hebt, word je rond de 26e week van je zwangerschap benaderd door één van onze medewerkers voor het maken van een afspraak voor het intakegesprek. Dit gesprek vindt meestal bij jou thuis plaats. Natuurlijk kan jouw partner daar bij zijn als je dat fijn vindt. Tijdens het gesprek met je kraamzorgconsulent krijg je informatie over kraamzorg en praktische zaken, zoals de aanschaf van de benodigdheden voor bevalling en kraamtijd.

Wensen

Er is veel ruimte om jouw wensen aan te geven. Wat is voor jou/jullie belangrijk tijdens de kraamweek en hoe kan de kraamverzorgende daar op inspelen? Samen met je kraamzorgconsulente kijk je naar de mogelijkheden en maken jullie afspraken over de invulling van de kraamzorg. De kraamzorgconsulent zal informeren naar bijzonderheden, waarvan het handig is dat de kraamverzorgende dit weet zodat ze daar rekening mee kan houden. Ook kun je al je vragen stellen.

Hoeveel uren kraamzorg?

De tijdsduur van de kraamzorg (de kraamtijd) wordt vastgesteld op basis van het landelijk indicatieprotocol. Over het algemeen krijg je 45- 49 uren verdeeld over acht dagen. Dat is zo’n 6 uur per dag. Alle afspraken die jullie samen met de kraamconsulent maken worden vastgelegd in het zorgdossier. Het zorgdossier is de basis voor de zorg die de kraamverzorgende verleend in de kraamtijd. Deze afspraken worden naar je toe gemaild. Je kunt deze altijd tijdens de kraamtijd nog in overleg met je kraamverzorgende bijstellen.