Natuurlijke kraamzorg

Natuurlijke Kraamzorg

De geboorte van een baby is een intense periode in je leven. Dit wil je natuurlijk vorm geven in de leefstijl die bij jou, je partner en je gezin past. Natuurlijke kraamzorg kan hierop een antwoord zijn. Bij Natuurlijke Kraamzorg staat de samenhang tussen lichaam, ziel en geest centraal. Onze kraamverzorgenden die Natuurlijke Kraamzorg verlenen kennen het belang van goede voeding en een verzorgd huis en hebben extra aandacht voor sfeer, rust en regelmaat, stilte en warmte.

Natuurlijke kraamzorg

Ik wil dat mijn kraamtijd zo dicht mogelijk bij de natuur blijft: in voeding, kleding en sfeer.

Lees hier het verhaal van Cheyenne (32):

“Tijdens mijn zwangerschap voelde ik me heel erg één met de natuur en ik wil graag dat mijn kraamtijd ook zo verloopt.
In een sfeer van warmte, rust en veiligheid. Daarom vind ik het belangrijk dat er zoveel mogelijk natuurlijke materialen voor de baby en mijzelf worden gebruikt. Dat past ook bij onze manier van leven. We proberen zoveel mogelijk biologisch te eten, nu ik zwanger ben, maar ook als ik straks borstvoeding geef.”

Dit mag je verwachten bij Natuurlijke Kraamzorg:

  • Aandacht voor sfeer, rust en regelmaat, stilte en warmte
  • Voor de moeder warmte omhullingen, zoals kamille buik wikkel. Kijk hier voor de dingen die je nodig hebt bij Natuurlijk kraamzorg.
  • Voor de baby gebruik van wollen en zijden kleding en het inwikkelen van jullie baby.

Natuurlijke kraamzorg aanvragen

Dit gaat op dezelfde wijze als reguliere kraamzorg aanvragen. Geef op het aanmeldformulier bij Type kraamzorg je voorkeur aan. Aan Natuurlijke kraamzorg en Warmtezorg zijn geen extra kosten verbonden. Verloopt je aanmelding via je zorgverzekeraar, geef het dan aan hen door. Je kunt uiteraard altijd bellen voor meer informatie of je vragen stellen tijdens het intakegesprek.

Aanmelden natuurlijke kraamzorg