Kruidkoek

Ingrediënten:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • 3 theelepels koekkruiden
  • 1 lepel keukenstroop
  • 1.5 a 2 cl melk
  • 100 gram krenten, rozijnen, noten en/of abrikozen

Bereidingswijze:

  1. Voeg het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, zout en de koekkruiden in een kom en roer alles door elkaar
  2. Maak in het midden een kuiltje, schenk hierin de stroop en de melk en roer totdat je een glad beslag hebt
  3. Roer de gewassen krenten, rozijnen, noten en/of abrikozen er door heen
  4. Schenk het deeg in een beboterde en met paneermeel bestrooide cakevorm en bak de koek in de onderste helft van een matig warme oven (125 tot 150 graden) in 1 a 1.5 uur gaar
« Terug naar overzicht