Moeder massage

Moeder massage

Hoe heerlijk is het om te kunnen ontspannen in een hectische tijd van herstel. Door een moeder massage heb je een moment voor jezelf en ga je je lijf weer voelen. Uit je hoofd, in je lijf, los laten van gedachten, accepteren en positiviteit dat is wat wij jou willen laten ervaren.

Massage na de zwangerschap aan huis

Wij brengen alle benodigdheden mee, inclusief massagetafel/stoel. Het duurt ongeveer 1,5 uur inclusief op en afbouw. Wij bespreken van te voren wat jij prettig vindt. Het is fijn om tijdens een massage iemand in huis te hebben die voor de baby/kinderen kan zorgen zodat jij even kunt loslaten en genieten van “echt een uurtje voor jezelf”

zwangere vrouw bij babybedje - Kraamzorg Zuid Gelderland

Soorten moeder massages

 • Hoofdmassage/ Nek en schouders:
  Positieve effecten zijn: Sterker immuunsysteem, vernieuwde energie, helderheid en een beter geheugen, diepere en rustige ademhaling, beter in en door slapen, een gevoel van rust, kalmte en welzijn, verhoogd gevoel van eigenwaarde en een groter lichaamsbewustzijn.
 • Algehele ontspanningsmassage:
  Deze massage is gericht op ontspanning van het hele lichaam. Van tevoren spreken we af welke delen we wel of niet masseren.
 • Holistisch pulsen:
  Is een combinatie van rollen, schudden, wiegen, pulsen en stretchen. Het lichaam wordt op een zachte manier in een prettig ritme in beweging gebracht. Hierbij werken we niet met olie en lig je gekleed op de massagetafel.
  De massage duurt ongeveer 60 minuten (inclusief opbouw en afbreken van massagetafel/stoel).
  Alle massages kunnen worden gecombineerd. Vraag naar de mogelijkheden.
  Wij brengen alle benodigdheden mee, inclusief massagetafel/stoel. Het is raadzaam om tijdens de massage iemand in huis te hebben voor de baby/kinderen om te kunnen genieten van echt een uurtje voor jezelf.


Bij medische klachten of twijfel altijd je behandelend arts raadplegen


De oliën die wij gebruiken zijn:
Lavendel: Kalmerend, verzachtend, brengt emoties in evenwicht.
Kamilleolie: Stimuleert de darmen bij obstipatie samen met een buikmassage. Kalmeert bij spanning en stress in het lichaam en ziel. En werkt verzachtend op heftige emoties.
Amandel: Neutrale verzachtende olie

Recensie van een moeder:

Na een tip van mijn kraamverzorgster heb ik mijzelf na de geboorte van mijn zoontje een moedermassage van Kraamzorg Zuid-Gelderland cadeau gedaan. 

Ik regelde oppas voor mijn zoontje zodat ik echt een uur tijd voor mijzelf had. 

Heidie richtte mijn slaapkamer in als een massagesalon en bracht massageolie met verschillende heerlijke geuren mee. Ik koos voor de  rozenolie. Ook mocht ik kiezen uit verschillende ontspannende muziekjes voor tijdens de massage. Tot slot vroeg Heidie mij of ik ergens klachten had zodat ze daar tijdens de massage extra aandacht aan kon besteden. Toen kon de massage beginnen. Tijdens de massage merkte ik dat Heidie echt wist waar ze mee bezig was. Ze wist alle plekken te vinden waar spanning vast zat in mijn lichaam en gaandeweg de massage vloeide deze spanning weg. Het was echt heel ontspannend, ik was bijna in slaap gevallen. Nadat ik na afloop van dit uur met 100% tijd voor mijzelf mijn zoontje weer zag, dacht ik dit moet ik vaker doen, want ik kan er weer helemaal zijn voor hem. “Happy mothers make happy babies”. 

Contact

Mail: nazorg@kraamzorgzuidgelderland.nl
Telefoonnummer: 06 – 254 670 99