Hoera, wij hebben een geboortekaartje!

Als jouw kindje is geboren, wil je dat natuurlijk van de daken schreeuwen. Wat een prachtige baby! Naar je vrienden en familie stuur je een geboortekaartje. Ben jij nog op zoek naar een leuk exemplaar? Lees hier de mogelijkheden!

Bestellen

Geboortekaartjes zijn er in alle soorten en maten. Struin eens rond op internet en je vindt tientallen sites die vast iets hebben naar jouw smaak. Online zijn ook allerhande gedichtjes en tekstjes te vinden. Neem vooral rustig de tijd om rond te kijken. Er is ontzettend namelijk ontzettend veel keus! Leuk voor op de envelop: geboortezegels met een ooievaar, online verkrijgbaar. De adressen kun je meestal op de enveloppen laten printen. Bespaart jou heel wat werk!

Zelfgemaakte foto

Je kunt een zelfgemaakte foto uploaden en hier een tekst bij plaatsen. Meestal zijn er vele mogelijkheden met achtergrondjes, kleuren en verschillende lettertypes. Het is natuurlijk bijzonder een kaartje te versturen met een foto van je baby. Denk aan de allereerste foto die van je kindje is gemaakt, of een foto van jullie gezinnetje. De grote handen van je partner die de kleine voetjes van je baby omvatten, of misschien een artistiek kiekje van het polsbandje van het ziekenhuis. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Eigen ontwerp

Als je zelf een beetje handig bent met Photoshop, kun je ook helemaal blanco beginnen en je ontwerp door een professionele drukker laten afdrukken. Dit is vaak veel goedkoper dan een kant-en -klaar kaartje bestellen. Tip: vraag of je een proefdruk kunt krijgen van de drukker. Stel dat een bepaald lettertype toch niet zo mooi blijkt te zijn op papier, dan zie je dat liever vóórdat je tientallen exemplaren hebt betaald. Vergeet niet alle belangrijke gegevens op te nemen: lengte, gewicht en tijdstip van geboorte, namen van broertjes en zusjes, bezoek- en rusttijden, en contactgegevens (meestal van de partner)

Creabea

Ben je erg creatief, dan is zelf een kaartje knutselen ook een goeie optie. Knutselkarton heb je in veel verschillende kleuren en bij goede boekhandels of hobbyshops zijn bijzonder veel leuke versiersels te vinden. Met geschept papier krijg je al snel een luxe uitstraling. Met stukjes kant en lint, kralen of een ouderwetse polaroid wordt je kaartje echt uniek. En wat dacht je van een klein droogboeketje? Het is verstandig nog tijdens je zwangerschap te beginnen met de kaartjes; je bent er waarschijnlijk wel een paar avonden zoet mee.