Op stap met je kleintje

Met een baby of peuter ben je al snel aan huis gebonden. Toch zijn er genoeg leuke activiteiten met je kleintje te doen, waarvoor je niet eens ver hoeft te reizen. Een uitstapje naar de kinderboerderij bijvoorbeeld, of een simpele wandeling door het park. Kost weinig, is bijzonder leuk en verstevigt bovendien de band met je kind.

Cursus babymassage

De enige taal die een baby tot negen maanden oud spreekt, is lichaamstaal. Tijdens een cursus babymassage leer je de technieken van het masseren. Massage zorg ervoor dat baby’s beter slapen en bevordert hun spijsvertering. Bovendien wordt je kindje er rustig van. Daarnaast zouden de technieken bijdragen aan de ontwikkeling van een onafhankelijke persoonlijkheid, en verstevigen ze de band met je kind.

De natuur in

Lekker wandelen in de natuur met de baby in de draagzak, dicht tegen je aan. De frisse lucht in het bos, op de Veluwe of op het strand is gezond voor moeder en kind. Neem broodjes en luiers mee in de tas, en een goede vriendin of je partner voor de gezelligheid. Een sportief uitje, dus nog goed voor de gezondheid ook.

Spetteren

Lekker spetteren in het water met baby of peuter. In veel zwembaden kun je in speciale kindvriendelijke baden samen met je kind van het warme water genieten. Laat je baby al op jonge leeftijd thuis aan water wennen door hem of haar mee te nemen onder de douche of in bad. Tegenwoordig mogen baby’s al vanaf zes weken onder deskundige begeleiding het zwembad in. Het water moet wel rond de dertig graden zijn.

Pannenkoeken eten

Kinderen zijn dol op pannenkoeken. Een vers gebakken exemplaar met poedersuiker, stroop of appel: smikkelen maar! Een uitje naar een pannenkoekenrestaurant met je peuter is gegarandeerd een succes. De meeste pannenkoekenhuizen beschikken bovendien over een eigen speeltuin, en leuke zoethoudertjes als inkleurbare placemats.

Op de wipwap

Een speeltuin in de buurt waar de kleine van de glijbaan af kan zoeven, of kan spelen in de zandbak. Een uitje dat dichtbij huis is, maar je toch het gevoel geeft dat je er even uit bent geweest. Nog l euker is het om samen met je kind naar een grote, overdekte speeltuin te gaan. In elke provincie is er wel één. Lekker rollen in de ballenbak, rondzwieren in de draaimolen of zelfs samen op de wipwap.

Dieren kijken

Zet je kind in een buggy of kinderwagen en loop een rondje door de buurt. Sluit de wandeling af met een bezoek aan de plaatselijke kinderboerderij. Knuffelen met donzige konijnen en schattige cavia’s vinden kinderen vaak helemaal geweldig. Neem wat oud brood mee om de eendjes en vogeltjes te voeren, en de middag van je kleintje én van jou kan niet meer stuk!