Uitbreiding samenwerking Radboudumc en Kraamzorg Zuid-Gelderland

Op 29 november 2018 is de uitbreiding van de samenwerking tussen Kraamzorg Zuid-Gelderland en Radboudumc ondertekend. In 2013 is de eerste samenwerking begonnen tussen het Radboudumc en Kraamzorg Zuid Gelderland(KZG). Deze samenwerking had betrekking op de assistentie door kraamverzorgenden van KZG bij de poliklinische bevalling onder leiding van de eerste lijns verloskundige. Naast de optimale kraamzorg in het Radboudumc biedt KZG aansluitend passende kraamzorg in de thuissituatie van de patiënte/cliënte.

Per 2019 breiden we de bestaande samenwerking uit door de kraamzorg niet te beperken tot assistentie bij poliklinische bevallingen maar de inzet en expertise van de eerste lijn in het Radboudumc uit te breiden. Hierbij gaan kraamverzorgenden van KZG kraamvrouwen op de kraamafdeling verzorgen. Dat gaan zij ook doen op de mediumcare (kinderkliniek) van het Amalia kinderziekenhuis. Bovendien komt de gehele planning van de kraamzorg binnen het Radboudumc onder de verantwoordelijkheid van KZG.

De samenwerking heeft als doel om de gehele zorg van bevalling tot kraamzorg optimaal op elkaar aan te laten sluiten en een soepel overgang te realiseren van ziekenhuis naar (t)huis.

« Terug naar overzicht