Kraamzorg tijdens de bevalling

Kraamzorg Zuid-Gelderland assisteert jou en de verloskundige tijdens de bevalling. Wat we precies doen, hangt onder andere af van de vraag of je thuis of in het ziekenhuis bevalt. Het maakt niet uit hoe laat je bevalling begint; we staan 24 uur per dag voor je klaar.

Thuis bevallen

Tijdens je thuis bevalling assisteren we de verloskundige. We helpen mee alles klaar te maken en voor te bereiden voor de bevalling thuis. Zodra je kindje geboren is, zal onze kraamverzorgende nog ongeveer twee uur bij jullie thuis blijven, zodat ze in de gaten kan houden of alles goed gaat met jou en je baby. In overleg met de verloskundige kun je ervoor kiezen dat we jou en je partner al komen begeleiden tijdens het opvangen van de weeën.

pasgeboren baby op borst bij de moeder

Poliklinische bevallen in het ziekenhuis

Kies je er zelf voor om in het ziekenhuis te bevallen? Dan spreken we van een poliklinische bevalling. In verschillende ziekenhuizen in de regio assisteren onze kraamverzorgenden de verloskundigen bij je bevalling. Daarna gaan we meestal meteen met jullie mee naar jullie huis, zodat we jullie ook thuis meteen kunnen verzorgen. Dit kan ook ’s avonds of ’s nachts zijn, zodat je met een gerust gevoel de eerste avond en nacht thuis ingaat.
Kraamzorg Zuid-Gelderland verleent ook kraamzorg in het Ronald McDonaldhuis in Nijmegen.