Wat doet een kraamverzorgende?

Wat doet een kraamverzorgster?

Bij Kraamzorg Zuid-Gelderland bieden wij al kraamzorg vanaf de bevalling, zowel thuis als in het ziekenhuis.

Wat is kraamzorg?

Kraamzorg is de zorg die wordt gegeven tijdens de geboorte en meestal de eerste 8 dagen daarna. Het belangrijkste doel van onze kraamzorg is dat de moeder goed herstelt en de baby een goed begin heeft in het gezin.

Onze kraamverzorgende ondersteunt jou en je gezin zo veel mogelijk en sluit hierbij aan bij jullie wensen. Zij stemt met jullie af wat voor jullie belangrijk is. Daarnaast worden jullie klaargestoomd om je baby zelfstandig te kunnen verzorgen en de dagelijkse bezigheden weer kan oppakken.

Wist je dat Kraamzorg Zuid-Gelderland in vele steden en dorpen in Gelderland actief is, waaronder Nijmegen, Arnhem, Huissen, Bemmel, Lent, Elst, Wijchen, Beuningen en Druten?

Wat zijn de taken van een kraamverzorgende?

Al tijdens de bevalling komt de kraamverzorgende in beeld. Onze kraamzorg begint met de assistentie van de verloskundige bij de bevalling. Dit kan ook al bij de poliklinische bevalling in het ziekenhuis zijn.

Zodra je kindje geboren is, start de kraamtijd. Tijdens de kraamtijd helpt onze kraamverzorgende je met van alles. Dit hangt af van jullie wensen en wat jij, je baby en je gezin nodig hebben.

Wat je in elk geval mag verwachten is dat we je ondersteunen bij de verzorging van jou en jullie baby. Daarnaast controleren we jou en de baby en geven we voorlichting en instructies.

Behalve de verzorging van jou een je baby, helpt de kraamverzorgster ook met de basis huishoudelijke taken. Kort samengevat heeft een kraamverzorgende de volgende taken:

  • Verzorging van jou en je baby
  • Voorlichting en advies
  • Huishoudelijke taken

Vragen over of voor onze kraamverzorgsters?

Heb je naar aanleiding van bovenstaande nog vragen over de werkzaamheden van een kraamverzorgende van Kraamzorg Zuid Gelderland? Neem gerust contact met ons op! Wij beantwoorden graag je vragen.

Enthousiast geworden over onze werkwijze en wil jij je direct aanmelden bij Kraamzorg Zuid Gelderland? Regel hier direct kraamzorg.