Cursussen en voorlichting

Cursussen en voorlichting

Er is een enorm groot aanbod aan cursussen en voorlichting tijdens je zwangerschap. Naast de reguliere zwangerschapscursus kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld haptonomie of yoga. Het is misschien even zoeken, maar het goede nieuws is dat er altijd wel een cursus is die bij jou past.

Wil je onze kraamverzorgenden al in de zwangerschap ontmoeten? Wij zijn aanwezig bij:

Cursussen verzorgd door het cursuscentrum van de coöperatie verloskundigen in Nijmegen CVN

‘Zwanger nu deel 1’

Deze eerste avond is gericht op vragen die je van het begin tot aan 25 weken zwangerschap vaak hebt. Denk hierbij aan vragen over bewegen en sport, voeding, werk en zwangerschap, kraamzorg, enzovoorts.

‘Zwanger nu deel 2’

Deze tweede avond is gericht op vragen die gaan over de zwangerschap tussen 25 weken tot en met de eerste weken na de geboorte. Denk hierbij aan vragen over de voorbereiding op het ouderschap, voeding, enzovoorts. Het CVN verzorgd ook cursussen zoals o.a. de zwangerschapscursus, borstvoedingcursus en goed voorbeid ouderschap. Zie www.vccnijmegen.nl voor het aanbod en aanmelding.

Voorlichtingsavond Radboudumc

Elke eerste dinsdag van de maand is de voorlichtingsavond in het Radboudumc. Je krijgt informatie over bevallen en opname in het Radboudumc en een rondleiding. Je krijgt ook informatie over hoe de overgang en overdracht naar de kraamzorg thuis verloopt door een kraamverzorgende van KZG.

Zaterdagmarkt voor zwangeren in het CWZ

Ongeveer 5 keer per jaar is de zaterdagmarkt voor zwangeren in het CWZ. Je kunt hier verschillende informatierondes volgen over o.a. pijnbestrijding en krijgt een rondleiding. De kraamverzorgende van KZG is aanwezig op de markt.

Praktijk Ode

Er is een avond over zwangerschap en kraamtijd door de verloskundige en kraamverzorgende. Praktijk Ode in Lent heeft daarnaast een avond in de praktijk over Voeding. Deze avond wordt verzorgd door een kraamverzorgende van KZG en lactatiekundige.

Centering Pregnancy

Een vrij nieuwe vorm van zwangerschapsbegeleiding is Centering Pregnancy (CP). CP volg je in een groep van 10 – 12 zwangeren die ongeveer even ver in de zwangerschap zijn als jij. Het is een combinatie van zwangerschapscursus en controles. De controles die je normaal gesproken individueel bij je verloskundige hebt, vinden nu voorafgaand aan de groepsbijeenkomst plaats. Bij CP ben je vooral ook veel met de andere zwangeren in gesprek en wissel je ervaringen uit. Het unieke aan CenteringPregnancy is dan ook de groepsdynamiek: alle aanwezigen hebben hun eigen inbreng en spiegelen, ondersteunen elkaar en vullen elkaar aan. De verloskundige (en kraamverzorgende) is onderdeel van de groep en zal onderwerpen inbrengen. Centering Pregnancy kun je volgen bij verloskundigenpraktijk Beuningen, Wijchen, Donna en Cyclus .