Cursussen en voorlichting

Cursussen en voorlichting

Er is een enorm groot aanbod aan cursussen en voorlichting tijdens je zwangerschap. Naast de reguliere zwangerschapscursus kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld haptonomie of yoga. Het is misschien even zoeken, maar het goede nieuws is dat er altijd wel een cursus is die bij jou past.

Cursussen verzorgd door het Verloskundig Cursus Centrum Nijmegen VCCN
Zwangerschapscursussen (4 of 8 lessen)
De bevalling
Borstvoeding
Ouderschap
Weer fit in balans
Voor meer informatie ga naar Verloskundig Cursus Centrum Nijmegen

Wil je onze kraamverzorgenden al in de zwangerschap ontmoeten?
Wij zijn aanwezig bij:

Voorlichtingsavond Radboudumc

Elke eerste dinsdag van de maand is de voorlichtingsavond in het Radboudumc. Je krijgt informatie over bevallen en opname in het Radboudumc.
Je krijgt ook informatie over hoe de overgang en overdracht naar de kraamzorg thuis verloopt door een kraamverzorgende van KZG.

Zwangerenmarkt in het CWZ

Ongeveer 5 keer per jaar is de zaterdagmarkt voor zwangeren in het CWZ. Je kunt hier verschillende informatierondes volgen over o.a. pijnbestrijding en krijgt een rondleiding. De kraamverzorgende van KZG is aanwezig op de markt.

Praktijk Ode

Er is een avond over zwangerschap en kraamtijd door de verloskundige en kraamverzorgende. Praktijk Ode in Lent heeft daarnaast een avond in de praktijk over Voeding. Deze avond wordt verzorgd door een kraamverzorgende van KZG en lactatiekundige.

Centering Pregnancy

Een vrij nieuwe vorm van zwangerschapsbegeleiding is Centering Pregnancy (CP). CP volg je in een groep van 10 – 12 zwangeren die ongeveer even ver in de zwangerschap zijn als jij. Het is een combinatie van zwangerschapscursus en controles. De controles die je normaal gesproken individueel bij je verloskundige hebt, vinden nu voorafgaand aan de groepsbijeenkomst plaats. Bij CP ben je vooral ook veel met de andere zwangeren in gesprek en wissel je ervaringen uit. Het unieke aan CenteringPregnancy is dan ook de groepsdynamiek: alle aanwezigen hebben hun eigen inbreng en spiegelen, ondersteunen elkaar en vullen elkaar aan. De verloskundige (en kraamverzorgende) is onderdeel van de groep en zal onderwerpen inbrengen. Centering Pregnancy kun je volgen bij verloskundigenpraktijk Beuningen, Wijchen, Donna en Cyclus .