Intakegesprek

Intake kraamzorg

zwangere vrouw bij babybedje - Kraamzorg Zuid Gelderland

Het intakegesprek

Nadat je je aangemeld hebt, word je vanaf de 7e maand van je zwangerschap benaderd door één van onze medewerkers voor het maken van een afspraak voor het intakegesprek kraamzorg. Dit gesprek vindt meestal bij jou thuis plaats. Natuurlijk kan jouw partner daar bij zijn als je dat fijn vindt. Tijdens het intakegesprek met je kraamzorgconsulent krijg je informatie over kraamzorg en praktische zaken, zoals de aanschaf van de benodigdheden voor bevalling en kraamtijd.

Gespreksonderwerpen tijdens het intakegesprek

Tijdens het intakegesprek kunnen onder andere de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Aantal uren kraamzorg en waarvoor je precies bent verzekerd;
  • De taken van de kraamverzorgster;
  • De rol van de kraamverzorgende tijdens de bevalling;
  • De samenwerking tussen de kraamzorg, de verloskundige en het ziekenhuis: wie heeft welke rol;
  • Het kraampakket;
  • De rol van je partner;
  • Gezins- en sociale omstandigheden;
  • Arbo-richtlijnen voor de kraamverzorgster.

Jouw wensen

Er is veel ruimte om jouw wensen aan te geven. Wat is voor jou/jullie belangrijk tijdens de kraamweek en hoe kan de kraamverzorgende daar op inspelen? Samen met je kraamzorgconsulente kijk je naar de mogelijkheden en maken jullie afspraken over de invulling van de kraamzorg. De kraamzorgconsulent zal informeren naar bijzonderheden, waarvan het handig is dat de kraamverzorgende dit weet zodat ze daar rekening mee kan houden. Ook kun je al je vragen stellen.

Hoeveel uren kraamzorg?

De tijdsduur van de kraamzorg (de kraamtijd) wordt vastgesteld op basis van het landelijk indicatieprotocol. Over het algemeen krijg je 45- 49 uren verdeeld over acht dagen. Dat is zo’n 6 uur per dag. Alle afspraken die jullie samen met de kraamconsulent maken worden vastgelegd in het zorgdossier. Het zorgdossier is de basis voor de zorg die de kraamverzorgende verleend in de kraamtijd. Deze afspraken worden naar je toe gemaild. Je kunt deze altijd tijdens de kraamtijd nog in overleg met je kraamverzorgende bijstellen.

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Vind jouw kraamzorg

Kraamzorg in jouw buurt

Wij bieden kraamzorg in de hele regio Zuid-Gelderland, het gebied tussen Arnhem en Nijmegen en een aantal gemeenten net over de grens in Duitsland. Ook bieden wij kraamzorg in de gemeenten Cuijk, Grave, Mook, Molenhoek en Landerd. Verder zijn we werkzaam in de dorpen: Herpen, Neerloon, Overlangel en Ravenstein.

Met behulp van de postcodecheck in de Kraamzorg Zoeker kom je er gemakkelijk achter of wij ook in jouw woonplaats kraamzorg verlenen.