Intakegesprek

Intake kraamzorg

zwangere vrouw bij babybedje - Kraamzorg Zuid Gelderland

Het intakegesprek

Nadat je je aangemeld hebt, word je vanaf de 7e maand van je zwangerschap benaderd door één van onze medewerkers voor het maken van een afspraak voor het intakegesprek kraamzorg. Dit gesprek vindt meestal bij jou thuis plaats. Natuurlijk kan jouw partner daar bij zijn als je dat fijn vindt. Tijdens het intakegesprek met je kraamzorgconsulent krijg je informatie over kraamzorg en praktische zaken, zoals de aanschaf van de benodigdheden voor bevalling en kraamtijd.

Gespreksonderwerpen tijdens het intakegesprek

Tijdens het intakegesprek kunnen onder andere de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Aantal uren kraamzorg en waarvoor je precies bent verzekerd;
  • De taken van de kraamverzorgster;
  • De rol van de kraamverzorgende tijdens de bevalling;
  • De samenwerking tussen de kraamzorg, de verloskundige en het ziekenhuis: wie heeft welke rol;
  • Het kraampakket;
  • De rol van je partner;
  • Gezins- en sociale omstandigheden;
  • Arbo-richtlijnen voor de kraamverzorgster.

Jouw wensen

Er is veel ruimte om jouw wensen aan te geven. Wat is voor jou/jullie belangrijk tijdens de kraamweek en hoe kan de kraamverzorgende daar op inspelen? Samen met je kraamzorgconsulente kijk je naar de mogelijkheden en maken jullie afspraken over de invulling van de kraamzorg. De kraamzorgconsulent zal informeren naar bijzonderheden, waarvan het handig is dat de kraamverzorgende dit weet zodat ze daar rekening mee kan houden. Ook kun je al je vragen stellen.

Hoeveel uren kraamzorg?

De tijdsduur van de kraamzorg (de kraamtijd) wordt vastgesteld op basis van het landelijk indicatieprotocol. Over het algemeen krijg je 45- 49 uren verdeeld over acht dagen. Dat is zo’n 6 uur per dag. Alle afspraken die jullie samen met de kraamconsulent maken worden vastgelegd in het zorgdossier. Het zorgdossier is de basis voor de zorg die de kraamverzorgende verleend in de kraamtijd. Deze afspraken worden naar je toe gemaild. Je kunt deze altijd tijdens de kraamtijd nog in overleg met je kraamverzorgende bijstellen.

Familie Evers

Kraamverzorgende: Jolanda

Op de dag van onze bevalling belde ik jullie op om te horen of jullie voor ons konden betekenen wat we nodig hadden (gewoon 8 uur per dag). Dat konden jullie, maar wat we nog niet wisten is dat jullie zoveel meer konden bieden!

Jolanda werd onze kant op gestuurd en wat een geweldige kraamverzorgster is zij! Dankzij haar snelle actie rondom de borstvoeding, kolven en bijvoeden hebben wij sinds dag 4 een heel tevreden meisje dat goed kon herstellen van de heftige bevalling. Dankzij Jolanda kon ik de rust die ik zo hard nodig heb echt pakken om mijn lichaam te laten herstellen van de zware bevalling.
En daarnaast was Jolanda nog zoveel meer! Een gezellige klets, hulp in het huishouden, schat voor onze oudste en steun en toeverlaat tijdens de kraamtranen.

Enorm bedankt dat jullie ons zo last minute toch deze geweldige kraamweek hebben kunnen bieden. En wauw, wat fijn dat Jolanda voor jullie werkt en veel gezinnen van haar mogen genieten! Bedankt.

Jordy en Michelle

Kraamverzorgende: Jill

Onze kraamverzorgster ‘Jill’ vroeg mij of ik het leuk zou vinden om een rescensie te schrijven voor jullie site. Natuurlijk wilde ik dit, want wat hebben wij een fijne kraamperiode gehad!
Wij kregen het genoegen met hun topper Jill. Wij kunnen niet anders zeggen dat we enorm fijn geholpen zijn. We hebben veel geleerd van Jill. Haar manier van werken, toegankelijkheid, geduld, professionaliteit en de omgang met ons zoontje Joy sloot goed aan op onze wens in deze zorg. We hadden het niet anders gewild. Dus nogmaals bedankt Jill! We missen je wel een beetje!

Teun

Kraamverzorgende: Patricia

“Een goed begin is het halve werk” zeggen ze wel eens. Dat is bij kraamzorg natuurlijk extra belangrijk. Hierbij gaat het niet om een klein projectje, maar om het opvoeden van een mensenkind.

Na een zware bevalling hadden wij de behoefte om met z’n drieën rustig bij te komen. Gelukkig kregen wij daarvoor van Patricia alle ruimte. Hierbij was zij niet alleen goede hulp met betrekking tot het opvoeden van een baby, maar was zij een betrokken luisterend oor.

Zonder uitvoerig vooraf te hebben gesproken voelde Patricia haarfijn aan waar onze behoeftes lagen en wat onze visie op opvoeding is. We vonden het erg prettig dat hier weinig woorden voor nodig waren.

Nadat we de deur achter Patricia sloten op de laatste kraamdag misten we haar prettige gezelschap al meteen. We hopen haar in de toekomst nog eens tegen te komen.

Vul je postcode in

Waar zijn wij actief?

Onze diensten worden aangeboden in de uitgestrekte regio van Zuid-Gelderland en in verschillende gemeenten gelegen tussen Arnhem en Nijmegen. Voor bewoners in Duitsland verstrekken wij enkel kraamzorg indien er een Nederlandse verloskundige bij betrokken is. Benieuwd of wij ook in jouw woonplaats kraamzorg leveren? Doe de postcodecheck!