Kraamzorg verlengen

Kraamzorg verlengen

De eerste 8 tot 10 dagen na de bevalling staan onze kraamverzorgenden jou bij. Het is mogelijk dat jij onze hulp ook hierna nog nodig hebt. We bieden dan ook graag de mogelijkheid om jouw familie langer te blijven ondersteunen.

slapende baby - Kraamzorg Zuid Gelderland

“We hebben al 1 dochtertje en nu krijgen we er nog eentje bij. Wat ik bij de vorige kraamtijd merkte is dat acht dagen kraamzorg net te kort was. Mijn partner werkt lange dagen en ik merkte de vorige keer dat ik langer tijd nodig heb om te herstellen. Zeker nu ons dochtertje ook al rondloopt, lijkt met dat extra fijn.’’Yvonne, 26 jaar

Kosten verlengde kraamzorg

Als je je kraamzorg wilt verlengen dan wordt dit niet vergoed door de zorgverzekeraar. Je betaalt dus zelf voor de extra uren kraamzorg. Om jou tegemoet te komen vragen wij hier €44,71 per uur voor. Dit is goedkoper dan het normale tarief van €55,89 per uur.

Als jij een medische indicatie hebt, kan jouw verloskundige of arts verlengde kraamzorg voor jou aanvragen. In dat geval wordt de extra kraamzorg wel vergoed door jouw zorgverzekeraar mits je hiervoor aanvullend verzekerd bent.

Na de kraamtijd

Op de volgende pagina’s lees je meer over na de kraamtijd.

kraamzorg verlengen

Alles over

Babythuiszorg

Alles over

voor na de kraamtijd

Onze tips