Gezinsondersteuning

Gezinsondersteuning

Is gezinsondersteuning in de vorm van Babythuiszorg iets voor jou?
Je bent net ouder geworden. En het ouderschap loopt net even anders dan wat je van tevoren had verwacht. Je hebt bijvoorbeeld een zware zwangerschap of bevalling gehad, waardoor je lichamelijke of psychische klachten hebt. Je bent tijdelijk overbelast of je hebt meer dan gewone onzekerheid over de opvoeding en/of verzorging van de kindje. In dat geval staan de medewerkers van BabythuisZorg voor je klaar!

Gezin met baby - Kraamzorg Zuid Gelderland

Wanneer BabythuisZorg?

Benieuwd wanneer je in aanmerking komt voor BabythuisZorg? Wij ondersteunen je in verschillende situaties. Bijvoorbeeld als je kindje veel huilt en jij je daar onzeker over voelt. Of als je een zeer zware bevalling hebt gehad en daardoor nog niet in staat bent om zelf optimaal voor je kindje te kunnen zorgen. Maar ook als je je zorgen maakt over het contact dat je nog niet hebt kunnen opbouwen met je kindje, als je op de wachtlijst staat voor een moeder-kindhuis en in tussentijd ondersteuning nodig hebt of als je dreigt in een postnatale depressie of psychose terecht te komen.

Onze medewerkers komen bij jou thuis. Zij hebben de kennis en ervaring om je optimaal te kunnen ondersteunen en begeleiden. Je krijgt voorlichting en advies over wat je kindje nodig heeft. En hoe je dit het beste kunt bieden. Samen met de medewerker werk je ernaar toe dat je met vertrouwen zelfstandig voor je kindje en je huishouden zorgt.

BabythuisZorg sluit aan op je persoonlijke situatie. Je werkt aan persoonlijke doelen die we vooraf samen met jou opstellen.

Aanvragen BabythuisZorg

Je kunt BabythuisZorg niet zelf aanvragen. Om BabythuisZorg te kunnen ontvangen heb je een verwijzing nodig van bijvoorbeeld een verloskundige, huisarts of het sociaal team. Zij vragen BabythuisZorg voor je aan.

De gemeente bepaalt of er in jouw situatie een indicatie voor zorg afgegeven kan worden. Hierbij wordt eerst gekeken of je sociaal netwerk (partner/familie/vrienden) ingezet zou kunnen worden. Als er een indicatie is, weten wij ook of er een eigen bijdrage gevraagd gaat worden. We stellen je hiervan op de hoogte.

Het werkgebied voor Kraamzorg Zuid-Gelderland BabythuisZorg is: Berg en Dal, Beuningen, Cuijk, Grave, Heumen, Landerd, Maasdriel, Mill en St.Hubert, Mook en Middelaar, Nederbetuwe en Wijchen.

Babythuiszorg is nog niet meegenomen in de ISO certificering van Kraamzorg Zuid-Gelderland


Na de kraamtijd

Op de volgende pagina’s lees je meer over na de kraamtijd.

kraamzorg verlengen

Alles over

gezinsondersteuning

Alles over

nazorg

Alles over

Persoonlijk

Met heel ons hart

Onze kraamzorg wordt onderdeel van jouw gezin, we vinden het daarom heel belangrijk dat onze kraamzorg is afgestemd op jouw wensen en behoeften. We nemen de tijd en ruimte om jou te leren kennen en we hopen dat jij ons ook goed leert kennen.

Vind jouw kraamzorg

Kraamzorg in jouw buurt

Wij bieden kraamzorg in de hele regio Zuid-Gelderland, het gebied tussen Arnhem en Nijmegen en een aantal gemeenten net over de grens in Duitsland. Ook bieden wij kraamzorg in de gemeenten Cuijk, Grave, Mook, Molenhoek en Landerd. Verder zijn we werkzaam in de dorpen: Herpen, Neerloon, Overlangel en Ravenstein.

Met behulp van de postcodecheck in de Kraamzorg Zoeker kom je er gemakkelijk achter of wij ook in jouw woonplaats kraamzorg verlenen.