Borstvoeding

Borstvoeding en kunstvoeding

Vaak maak je al tijdens je zwangerschap de keuze of je jouw baby borstvoeding of kunstvoeding gaat geven. We vertellen je graag meer over borst- en kunstvoeding, zodat jij de keuze kan maken die het best bij jou en jouw situatie past.

Borstvoeding - Kraamzorg Zuid Gelderland

Borstvoeding

Moedermelk bevat alle belangrijke voedingsstoffen zoals vetten, koolhydraten en eiwitten, maar ook mineralen en vitamines. De afweerstoffen die in moedermelk zitten beschermen jouw baby ook tegen ziektes. Het bijzondere is dat de samenstelling van de melk zich aanpast aan de behoefte van je baby.

Er zijn nog meer redenen om voor borstvoeding te kiezen. Het huid-op-huid contact is namelijk goed voor de hechting en de ontwikkeling van jouw baby. Er zijn ook voordelen voor jouw eigen lichaam. Zo kan het geven van borstvoeding je helpen om weer op het gewicht te komen en krijg je extra bescherming tegen diabetes type 2, een hoge bloeddruk en reuma.

Vaak gaat borstvoeding geven (bijna) vanzelf en andere keren hebben jij en jouw baby wat meer hulp nodig. Maar ook voor het geven van borstvoeding geldt: je staat er niet alleen voor. Onze kraamverzorgenden zijn goed opgeleid en zullen je hierbij helpen.

Goede voeding is belangrijk voor jouw herstel. Zeker als je borstvoeding geeft is het belangrijk dat je regelmatig drinkt. Je hebt minimaal twee liter vocht per dag nodig. Wat betreft voeding geldt hetzelfde als altijd: eet voldoende en gevarieerd. Zorg voor voldoende vezels en eet dagelijks twee stuks fruit en twee ons groente.

ls je specifieke vragen over de borstvoeding hebt, dan kunnen wij je in contact brengen met een lactatiekundige. Wil je weten wat een lactatiedeskundige voor jou kan doen?

Kunstvoeding

Er kunnen verschillende redenen zijn om voor kunstvoeding te kiezen. Tegenwoordig is kunstvoeding een prima alternatief. Het bevat alle voedingsstoffen die jouw baby nodig heeft.

In de winkelschappen is er een groot aanbod kunstvoeding. Alle merken in Nederland voldoen aan de wettelijke richtlijnen. Toch kan een keuze maken soms lastig zijn, we helpen je hier graag bij.

Hoeveel voeding jouw baby nodig heeft is onder andere afhankelijk van het gewicht van jouw baby. Wij helpen je graag met het berekenen van de hoeveelheid. In het begin is dit minimaal en dit wordt elke dag een beetje verhoogd. Ook laat de kraamverzorgende je zien hoe je het flesje en de spenen schoonmaakt en wat een fijne voedingshouding is.

Neem alle tijd die je nodig hebt en houd de baby dicht tegen je aan. Ook bij de keuze voor kunstvoeding bevordert huid-op-huidcontact namelijk de hechting met jouw baby.

Zorgzaam

Kraamzorg met heel ons hart

Wij zorgen ervoor dat jij alle informatie en ondersteuning ontvangt op het juiste moment. We zijn er voor je gedurende de hele kraamtijd, maar ook tijdens je zwangerschap en na de kraamdagen willen we er voor je zijn. Zodat jullie deze hele periode zorgeloos van jullie gezin kunnen genieten.

Vind jouw kraamzorg

Kraamzorg in jouw buurt

Kraamzorg Zuid-Gelderland bestaat uit een hecht team deskundige collega’s. Elke moeder, elk gezin, elke baby is uniek. Luisteren naar jouw wensen, ons inleven in jouw situatie en inspelen op jouw behoefte. Dát is onze kracht. Wil jij je aanmelden voor kraamzorg bij ons? Doe hier de postcode check en kijk of wij ook in jouw gemeente kraamzorg geven.