Kosten en vergoedingen

Kosten en eigen bijdrage

De kraamzorg wordt in Nederland grotendeels vergoed via de basisverzekering. Wel betaal je een eigen bijdrage per uur kraamzorg. Deze eigen bijdrage wordt of door jouw zorgverzekeraar of door ons in rekening gebracht. Dit is afhankelijk van je zorgverzekeraar. Er zijn veel verschillende (aanvullende) pakketten. Of de eigen bijdrage door de zorgverzekeraar vergoedt wordt hangt af van het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar. Ook extra vergoeding voor kraamzorg zit in de aanvullende pakketten van de zorgverzekeraars. De extra vergoedingen kunnen flink verschillen. Het is daarom verstandig om ruim van tevoren te kijken naar deze extra vergoedingen. En eventueel te veranderen van zorgverzekeraar of pakket.

Vergoeding door Zorgverzekeraars

Kraamzorg Zuid-Gelderland heeft met alle zorgverzekeraars een contract. Het maakt dus niet uit bij wie je verzekerd bent, je kunt je altijd bij ons inschrijven voor kraamzorg. Sommige zorgverzekeraars willen dat je dat via hen regelt, bij anderen kun je je rechtstreeks bij ons aanmelden. Onze medewerkers van het servicebureau kunnen je hierbij eventueel helpen.

Betaling

De meeste zorgverzekeraars regelen met ons rechtstreeks het betalingsverkeer. Voor elk uur kraamzorg betaal je een eigen bijdrage (bekijk het kostenoverzicht). Voor de eigen bijdrage per uur ontvang je van ons na afloop van de kraamzorg een factuur. In sommige pakketten krijg je ook de eigen bijdrage vergoed door de zorgverzekeraar.