Kosten en eigen bijdrage

Kosten, uren en verzekering

Het inhuren van een kraamverzorgende is niet gratis. Kraamzorg wordt (grotendeels) vergoed vanuit de basisverzekering, maar er kunnen nog wel extra kosten bijkomen. Op deze pagina vertellen wij meer over de tarieven, verschillen tussen zorgverzekeraars en de eigen bijdrage.

zwangere vrouw bij babybedje - Kraamzorg Zuid Gelderland

Zorgverzekering kraamzorg

In elke basisverzekering zit kraamzorg opgenomen. Je kan ervoor kiezen om bij jouw basisverzekering een aanvullend pakket te nemen. Deze aanvullende pakketten verschillen per zorgverzekeraar.

Weet jij bijvoorbeeld dat je volgend jaar zwanger wilt worden? Dan is het handig om je te verdiepen in de aanvullende pakketten. De extra vergoedingen kunnen namelijk flink verschillen per zorgverzekeraar. Aan het einde van ieder jaar heb je de mogelijkheid om jouw zorgverzekering aan te passen of uit te breiden.

Kosten en eigen bijdrage

Over het algemeen geldt dat je een eigen bijdrage per uur kraamzorg moet betalen. Bij sommige aanvullende pakketten hoeft dat niet of krijg je deze eigen bijdrage weer terug.

Kraamzorg Zuid Gelderland en zorgverzekeraars

Kraamzorg Zuid-Gelderland heeft met alle zorgverzekeraars een contract. Het maakt dus niet uit bij welke organisatie je verzekerd bent, je kunt je altijd bij ons inschrijven voor kraamzorg.

Sommige zorgverzekeraars willen dat je dat via hen regelt, bij de meeste verzekeraars kun je je rechtstreeks bij ons aanmelden. Onze medewerkers van het servicebureau kunnen je hierbij helpen.

Tarieven 2024

Wat zijn de kosten en welke kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar?

Deze kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar

  • Inschrijving € 15,89 (wordt altijd in rekening gebracht, ook bij annulering)
  • Intake huisbezoek € 107,25
  • Intake telefonisch € 45,24
  • Assistentie bij de bevalling € 74,14 per bevalling en daarbij € 63,25 per uur
  • Kraamzorg € 63,25 per uur

Deze kosten worden mogelijk vergoed door de zorgverzekeraar

  • Eigen bijdrage € 4,80 per uur

Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar

  • Extra uren kraamzorg € 47,45 per uur (in plaats van € 59,33)

Vul je postcode in

Waar zijn wij actief?

Wij bieden kraamzorg in de hele regio Zuid-Gelderland en in een aantal gemeenten tussen Arnhem en Nijmegen. Woon je in Duitsland, dan bieden we alleen kraamzorg als je een Nederlandse verloskundige hebt. Ook bieden we kraamzorg in de gemeenten Grave, Mook en Molenhoek.