Kosten en eigen bijdrage

Kosten, uren en verzekering

Het inhuren van een kraamverzorgende is niet gratis. Kraamzorg wordt (grotendeels) vergoed vanuit de basisverzekering, maar er kunnen nog wel extra kosten bijkomen. Op deze pagina vertellen wij meer over de tarieven, verschillen tussen zorgverzekeraars en de eigen bijdrage.

zwangere vrouw bij babybedje - Kraamzorg Zuid Gelderland

Zorgverzekering kraamzorg

In elke basisverzekering zit kraamzorg opgenomen. Je kan ervoor kiezen om bij jouw basisverzekering een aanvullend pakket te nemen. Deze aanvullende pakketten verschillen per zorgverzekeraar.

Weet jij bijvoorbeeld dat je volgend jaar zwanger wilt worden? Dan is het handig om je te verdiepen in de aanvullende pakketten. De extra vergoedingen kunnen namelijk flink verschillen per zorgverzekeraar. Aan het einde van ieder jaar heb je de mogelijkheid om jouw zorgverzekering aan te passen of uit te breiden.

Kosten en eigen bijdrage

Over het algemeen geldt dat je een eigen bijdrage per uur kraamzorg moet betalen. Bij sommige aanvullende pakketten hoeft dat niet of krijg je deze eigen bijdrage weer terug.

Kraamzorg Zuid Gelderland en zorgverzekeraars

Kraamzorg Zuid-Gelderland heeft met alle zorgverzekeraars een contract. Het maakt dus niet uit bij welke organisatie je verzekerd bent, je kunt je altijd bij ons inschrijven voor kraamzorg.

Tarieven 2024

Wat zijn de kosten en welke kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar?

Deze kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar

  • Inschrijving € 15,89 (wordt altijd in rekening gebracht, ook bij annulering)
  • Intake huisbezoek € 107,25
  • Intake telefonisch € 45,24
  • Assistentie bij de bevalling € 74,14 per bevalling en daarbij € 63,25 per uur
  • Kraamzorg € 63,25 per uur

Deze kosten worden mogelijk vergoed door de zorgverzekeraar

  • Eigen bijdrage € 4,80 per uur

Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar

  • Extra uren kraamzorg € 47,45 per uur (in plaats van € 63,25)

Vul je postcode in

Waar zijn wij actief?

Onze diensten worden aangeboden in de uitgestrekte regio van Zuid-Gelderland en in verschillende gemeenten gelegen tussen Arnhem en Nijmegen. Voor bewoners in Duitsland verstrekken wij enkel kraamzorg indien er een Nederlandse verloskundige bij betrokken is. Benieuwd of wij ook in jouw woonplaats kraamzorg leveren? Doe de postcodecheck!