Kosten en eigen bijdrage

Kosten, uren en verzekering

Het inhuren van een kraamverzorgende is niet gratis. Kraamzorg wordt (grotendeels) vergoed vanuit de basisverzekering, maar er kunnen nog wel extra kosten bijkomen. Op deze pagina vertellen wij meer over de tarieven, verschillen tussen zorgverzekeraars en de eigen bijdrage.

zwangere vrouw bij babybedje - Kraamzorg Zuid Gelderland

Zorgverzekering kraamzorg

In elke basisverzekering zit kraamzorg opgenomen. Je kan ervoor kiezen om bij jouw basisverzekering een aanvullend pakket te nemen. Deze aanvullende pakketten verschillen per zorgverzekeraar.

Weet jij bijvoorbeeld dat je volgend jaar zwanger wilt worden? Dan is het handig om je te verdiepen in de aanvullende pakketten. De extra vergoedingen kunnen namelijk flink verschillen per zorgverzekeraar. Aan het einde van ieder jaar heb je de mogelijkheid om jouw zorgverzekering aan te passen of uit te breiden.

Kosten en eigen bijdrage

Bij een basisverzekering en bij sommige (aanvullende) pakketten moet je nog een eigen bijdrage per uur kraamzorg betalen.

Kraamzorg Zuid Gelderland en zorgverzekeraars

Kraamzorg Zuid-Gelderland heeft met alle zorgverzekeraars een contract. Het maakt dus niet uit bij welke organisatie je verzekerd bent, je kunt je altijd bij ons inschrijven voor kraamzorg.

Sommige zorgverzekeraars willen dat je dat via hen regelt, bij de meeste verzekeraars kun je je rechtstreeks bij ons aanmelden. Onze medewerkers van het servicebureau kunnen je hierbij helpen.

Tarieven 2023

Wat zijn de kosten en welke kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar?

Deze kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar

  • Inschrijving € 14,91 (wordt altijd in rekening gebracht, ook bij annulering)
  • Intake huisbezoek € 100,61
  • Intake telefonisch € 42,44
  • Assistentie bij de bevalling € 69,55 per bevalling en daarbij € 59,33 per uur
  • Kraamzorg € 59,33 per uur

Deze kosten worden mogelijk vergoed door de zorgverzekeraar

  • Eigen bijdrage € 4,80 per uur

Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar

  • Extra uren kraamzorg € 47,45 per uur (in plaats van € 59,33)
  • Nazorg € 54,00 per uur

Vind jouw kraamzorg

Kraamzorg in jouw buurt

Wij bieden kraamzorg in de hele regio Zuid-Gelderland, het gebied tussen Arnhem en Nijmegen en een aantal gemeenten net over de grens in Duitsland. Ook bieden wij kraamzorg in de gemeenten Cuijk, Grave, Mook, Molenhoek en Landerd. Verder zijn we werkzaam in de dorpen: Herpen, Neerloon, Overlangel en Ravenstein.

Met behulp van de postcodecheck in de Kraamzorg Zoeker kom je er gemakkelijk achter of wij ook in jouw woonplaats kraamzorg verlenen.