Kraamzorg regelen

Kraamzorg regelen? Kraamzorg Zuid-Gelderland biedt kraamzorg vanaf de bevalling, of je baby nu thuis geboren wordt of in het ziekenhuis.

Na de geboorte van je baby heb je recht op kraamzorg. Maar hoe werkt een aanmelding precies en wat kun je verwachten van een kraamverzorgende van Kraamzorg Zuid-Gelderland? Lees hier alles over het regelen van kraamzorg en wat daar allemaal bij komt kijken!

Kraamverzorgende Kraamzorg Zuid-Gelderland die de baby verzorgt en aankleedt

Wat doet een kraamverzorgende?

De kraamverzorgende van Kraamzorg Zuid-Gelderland zorgt zowel tijdens als na de bevalling voor moeder en baby en geeft voorlichting en advies. Zodat je aan het einde van de kraamtijd het vertrouwen hebt dat je zelf, samen met je partner, voor jullie baby kunt zorgen. Ook de huishoudelijke taken die direct te maken hebben met de zorg voor jou en je baby staan op het lijstje van taken van de kraamverzorgende. Onze kraamverzorgenden zijn hoog gekwalificeerd en geschoold volgens de laatste inzichten en ze zetten zich ook altijd in vanuit het hart.  Want naast een baan is dit werk ook een roeping. Pas als je onze liefde, inzet en passie voelen, dan is onze missie geslaagd. Kraamzorg met heel ons hart.

Kraamverzorgende van Kraamzorg Zuid-Gelderland met pasgeboren baby

Hoe en wanneer regel je kraamzorg?

Iedereen komt in aanmerking voor kraamzorg, dit is tevens een onderdeel van je basisverzekering. Maar hoe regel je kraamzorg? Iedereen heeft andere behoeftes dus ook een andere vorm kraamzorg nodig. Daarom bieden wij kraamzorg op maat aan dat helemaal is afgestemd op jouw situatie. Want elke moeder, elk gezin, elke baby is uniek.

Het is een goed moment om te beginnen met het regelen van kraamzorg als je ongeveer 8 tot 10 weken zwanger bent.

Wat kun je precies verwachten wanneer je kraamzorg gaat regelen?

Intake kraamzorg
Tijdens het intakegesprek bespreken we samen jouw situatie en kijken we hoe onze kraamzorg daarop kan aansluiten. Tijdens dit gesprek wordt bepaald hoeveel uur kraamzorg je nodig zult hebben. Luisteren naar jouw wensen, ons inleven en daarop inspelen is belangrijk voor ons. Zodat de kraamtijd een mooie, onbezorgde en onvergetelijke tijd wordt.

Hulp tijdens de bevalling
Zowel bij thuis bevallen als bij een bevalling in het ziekenhuis staat onze kraamverzorgende voor jullie klaar. Onze kraamzorg begint met de assistentie van de verloskundige bij de bevalling; of je kindje nu thuis geboren wordt of in de polikliniek van het ziekenhuis.

Hulp na de bevalling
Tijdens de kraamtijd staat onze kraamverzorgende voor jou klaar om je op weg te helpen in de eerste periode.

 

Maar liefst 98% van onze cliënten zou bij een volgende zwangerschap weer voor ons kiezen. Een mooi compliment. We doen er alles aan om dit zo te houden.

Direct kraamzorg regelen? Meld je direct aan via onderstaand aanmeldformulier!

Indien VGZ jouw zorgverzekeraar is, vergeet dan niet om ook het VGZ aanmeldformulier in te vullen via de website van VGZ.