Kraamzorg regelen

Kraamzorg regelen

Onze 7 stappen voor een mooie kraamtijd

Meld je hier aan!

 

Na de geboorte van je baby heb je recht op kraamzorg. Maar hoe werkt een aanmelding precies en wat kun je verwachten van een kraamverzorgende van Kraamzorg Zuid-Gelderland? Lees hier alles over het regelen van kraamzorg en wat daar allemaal bij komt kijken!

 

Wat doet een kraamverzorgende?

De kraamverzorgende van Kraamzorg Zuid-Gelderland zorgt zowel tijdens als na de bevalling voor moeder en baby en geeft voorlichting en advies. Met deze methode kun je straks zelf alle taken uitvoeren. Ook de huishoudelijke taken die direct te maken hebben met de zorg voor jou en je baby staan op het lijstje van taken van de kraamverzorgende.

 

Hoe en wanneer regel je kraamzorg?

Iedereen komt in aanmerking voor kraamzorg, dit is tevens een onderdeel van je basisverzekering. Maar regel je kraamzorg? Iedereen heeft andere behoeftes dus ook een andere vorm kraamzorg nodig. Daarom bieden wij kraamzorg op maat aan dat helemaal is afgestemd op jouw situatie.

 

Het is een goed moment om te beginnen met het regelen van kraamzorg als je ongeveer 8 tot 10 weken zwanger bent.

Wat kun je precies verwachten wanneer je kraamzorg gaat regelen?:

  • Intake kraamzorg: Tijdens het intakegesprek bespreken we samen jouw situatie en kijken we hoe onze kraamzorg daarop kan aansluiten. Tijdens dit gesprek wordt bepaald hoeveel uur kraamzorg je nodig zult hebben.
  • Hulp tijdens de bevalling: Zowel bij thuis bevallen als bij een bevalling in het ziekenhuis
  • Hulp na de bevalling: tijdens de kraamtijd staat onze kraamverzorgende voor jou klaar om je op weg te helpen in de eerste periode.

 

 Meld je direct aan!

Heb je nog veel vragen? Bekijk dan eens onze veelgestelde vragen pagina. Mocht je vraag er niet tussenstaan, neem dan contact met ons op!