Kraamzorg regelen

Kraamzorg regelen

Na de geboorte van je baby heb je recht op kraamzorg. Maar hoe werkt een aanmelding precies en wat kun je verwachten van een kraamverzorgende van Kraamzorg Zuid-Gelderland? Lees hier alles over het regelen van kraamzorg en wat daar allemaal bij komt kijken!

zwangere vrouw bij babybedje - Kraamzorg Zuid Gelderland

Wat doet een kraamverzorgende?

De kraamverzorgende van Kraamzorg Zuid-Gelderland zorgt zowel tijdens als na de bevalling voor moeder en baby en geeft voorlichting en advies. Met deze methode kun je straks zelf alle taken uitvoeren. Ook de huishoudelijke taken die direct te maken hebben met de zorg voor jou en je baby staan op het lijstje van taken van de kraamverzorgende.

Wat kun je precies verwachten wanneer je kraamzorg gaat regelen?

  1. Intake kraamzorg: Tijdens het intakegesprek bespreken we samen jouw situatie en kijken we hoe onze kraamzorg daarop kan aansluiten. Tijdens dit gesprek wordt bepaald hoeveel uur kraamzorg je nodig zult hebben.
  2. Hulp tijdens de bevalling: Zowel bij thuis bevallen als bij een bevalling in het ziekenhuis
  3. Hulp na de bevalling: tijdens de kraamtijd staat onze kraamverzorgende voor jou klaar om je op weg te helpen in de eerste periode.

Hoe regel je kraamzorg? En wanneer doe je dat?

Iedereen komt in aanmerking voor kraamzorg, dit is tevens een onderdeel van je basisverzekering. Maar hoe regel je kraamzorg? Iedereen heeft andere behoeftes dus ook een andere vorm van kraamzorg nodig. Daarom bieden wij kraamzorg op maat aan dat helemaal is afgestemd op jouw situatie.

Het is een goed moment om te beginnen met het regelen van kraamzorg als je ongeveer 8 tot 10 weken zwanger bent. Zorg ervoor dat je op tijd kraamzorg hebt aangevraagd, het liefst voor de zestiende week.

Onze 7 stappen voor een mooie kraamtijd

Vragen?

Heb je nog veel vragen? Bekijk dan eens onze veelgestelde vragen pagina. Mocht je vraag er niet tussenstaan, neem dan contact met ons op! Wij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Wanneer kraamzorg regelen?

Het is een goed moment om te beginnen met het regelen van kraamzorg als je ongeveer 8 tot 10 weken zwanger bent.

Hoe lang krijg je kraamzorg?

Je krijgt 8 – 10 dagen kraamzorg. Over het algemeen krijg je 8 dagen kraamzorg. Is er iets met jou of je baby waardoor wat extra dagen nodig zijn, dan worden deze bij geïndiceerd.
Beval je in het ziekenhuis en blijf je daar nog een dag, dan gaan deze er van af. Was je bijvoorbeeld 2 dagen in het ziekenhuis, dan krijg je thuis nog 6 dagen zorg.
In bijzondere situaties is soms verlenging van dagen tot na de 10e dag mogelijk. Het hangt er vanaf hoe je verzekerd bent en bij welke zorgverzekeraar of dit mogelijk is. Dit moet wel altijd speciaal aangevraagd worden.

Welke kraamzorg kiezen?

Bij Kraamzorg Zuid-Gelderland bieden wij drie typen kraamzorg aan, zodat er altijd kraamzorg is die bij jouw wensen past. Daarnaast passen wij onze zorg altijd aan op jouw situatie. Bij ons kun je kiezen uit gewone kraamzorg, natuurlijke kraamzorg en wartmezorg.
Ook als de omstandigheden anders of minder onbezorgd zijn krijg je de kraamverzorgende die bij jou past. Onze kraamverzorgenden zijn hoog gekwalificeerd en geschoold volgens de laatste inzichten.

Vind jouw kraamzorg

Kraamzorg in jouw buurt

Wij bieden kraamzorg in de hele regio Zuid-Gelderland, het gebied tussen Arnhem en Nijmegen en een aantal gemeenten net over de grens in Duitsland. Ook bieden wij kraamzorg in de gemeenten Cuijk, Grave, Mook, Molenhoek en Landerd. Verder zijn we werkzaam in de dorpen: Herpen, Neerloon, Overlangel en Ravenstein.

Met behulp van de postcodecheck in de Kraamzorg Zoeker kom je er gemakkelijk achter of wij ook in jouw woonplaats kraamzorg verlenen.