Collega’s aan het woord

Collega’s aan het woord

Wij zijn een hecht team collega’s. Elke moeder, elk gezin, elke baby is uniek. Luisteren naar jouw wensen, ons inleven in jouw situatie en inspelen op jouw behoefte. Dát is onze kracht.

slapende baby - Kraamzorg Zuid Gelderland

Esther – Inschrijving en intake

Ik en mijn collega’s zijn jouw eerste aanspreekpunt van KZG in jouw hele zwangerschap. Wij verzorgen jouw inschrijving en plannen het intakegesprek. We hebben dan weer contact. Je kunt ons altijd bellen, appen of mailen als je een vraag hebt. Wij hebben vaak zelf het antwoord en anders weten we waar je terecht kunt.

Ik vind het leuke aan mijn werk het contact met de zwangeren. Meestal zijn de omstandigheden vrolijk en vol verwachting. En als dat niet zo is vind ik het belangrijk om ook dan tot steun te zijn.

Sandra – Kraamverzorgende

Hoe lang werk je bij KZG?
Ik werk al weer 37 jaar bij Kraamzorg Zuid Gelderland.

Wat maakt het werk van kraamverzorgende leuk?
Ten eerste het bij de bevalling mogen zijn is heel bijzonder, maar ook omdat het krijgen van kinderen niet tot één bepaalde groep behoort blijft het een hele afwisselende baan.

Wat doe jij om met jouw zorg zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoeftes van de cliënten?
Doordat de gezinnen zo verschillend zijn is het iedere keer weer een uitdaging om zo’n kraamweek professioneel met gezelligheid en rust, goed en veilig te runnen. En dan op zo’n manier dat iedereen zich prettig voelt in haar en/of zijn eigen huis. Samen goede afspraken maken en openheid creëren om deze afspraken bij te kunnen stellen is de sleutel om er met elkaar een hele bijzondere kraamweek van te maken. Natuurlijk wanneer het feest is, maar ook als het een keer helemaal niet zo goed gaat of gegaan is, is het heel fijn om er voor de gezinnen te zijn.

Mariska – Kraamverzorgende

Hoe lang werk je bij KZG?
Ik ben begonnen in september 2021 met de omscholing tot kraamverzorgende bij KZG en ben dus een paar jaartjes werkzaam bij deze organisatie.

Wat maakt het werk van kraamverzorgende leuk?
Het is zo leuk en bijzonder omdat je mensen in een mooie bijzondere tijd kunt ondersteunen. Of juist wanneer er andere dingen spelen steun kunt geven, ook als er dingen niet goed zijn gegaan. Je komt als kraamverzorgster veel situaties tegen en je komt ook heel dichtbij. Je komt echt in het dagelijks leven, waarin met de komst van een baby veel veranderd.

Wat doe jij om met jouw zorg zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoeftes van de cliënten?
Wat ik vooral belangrijk vind is goed uit te leggen wat we doen en wat zij van ons kunnen verwachten. En dat zij kunnen aangeven wat ze fijn vinden en wat niet, zodat we samen er een mooie kraamweek van kunnen maken.
Ik probeer zo mijn kennis goed over te brengen en het kraamgezin zo goed mogelijk te begeleiden op een professionele manier.
Mijn missie is geslaagd als mensen na deze tijd een fijne herinnering hebben aan deze bijzondere tijd en dat zij het vertrouwen hebben dat zij dit ook echt kunnen zonder mij.
Ook als mensen heftige dingen mee maken, dat zij een goede steun hebben gehad aan mij als kraamverzorgende.

Marian – Manager bedrijfsvoering

Samen met mijn collega’s van het bedrijfsbureau zorg ik er 24 uur per dag voor dat de door jouw aangevraagde zorg ingezet wordt op het moment dat je er om vraagt. Dat dit soms een hele uitdaging is zal duidelijk zijn, omdat een geboorte zich nu eenmaal niet laat plannen.

Natuurlijk kun je altijd met alle vragen die je tijdens je zwangerschap en in het kraambed hebt bij ons terecht. Wij staan je graag te woord.

Het mooie aan mijn/ons werk is aan het einde van het kraambed horen dat je een waardevolle kraamweek hebt gehad, die je de basis geeft om met vertrouwen de toekomst met je kindje in te gaan. Dan hebben we de goede match gemaakt! En daar doen we het voor.